#74. Met de zusjes Klejman groenten fermenteren | Open Spreekuur

#74. Met de zusjes Klejman groenten fermenteren | Open Spreekuur

Spreekuur met Dokter Servaas · 2024-10-08
01:12:23

We horen vaak praten over het microbioom en mensen experimenteren met gefermenteerde voeding. Is gefermenteerde voeding echt zo goed en hoe kunnen we er veilig aan beginnen? In deze aflevering maken Fermentistas Klejman ons wegwijs in het natuurlijk proces van fermenteren waarbij micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels koolhydraten (suikers en zetmeel) omzetten in alcohol of zuur. Het proces wordt gebruikt om voedsel te conserveren, nieuwe smaken te ontwikkelen en gezondheidsvoordelen te bieden.

———

Spreekuur met Dokter Servaas 🎧Spotify, Google & Apple podcast 👀YouTube

Spreekuur kwam tot stand dankzij een co-productie met @Metagenics_belgie

Spreekuur met Dokter Servaas

Dokter Servaas gaat met inspirerende gasten én de luisteraar in gesprek over ons allerhoogste goed: onze gezondheid.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen