LIVE - Wie schoot vierhonderd jaar geleden Oostende aan gruzelementen? (DS Podcastfestival 2023)

LIVE - Wie schoot vierhonderd jaar geleden Oostende aan gruzelementen? (DS Podcastfestival 2023)

Geschiedenis voor herbeginners · 2023-11-19
01:00:40

waarin we met een live publiek vier jaar lang het gruwelijkste beleg van de Tachtigjarige Oorlog uitzitten, en achteraf wat meer over onszelf prijsgeven.

WIJ ZIJN nog altijd: Jonas Goossenaerts (inhoud en vertelstem), Filip Vekemans (montage), Benjamin Goyvaerts (inhoud) en Laurent Poschet (inhoud).

Met BIJDRAGEN van: Laurens Luyten (bronfragmenten) en Pieter Serrien (expert Nederlandse Opstand).

Met DANK aan: Marnix Pieters voor het nalezen

Wil je ons een FOOI geven? http://fooienpod.com/geschiedenisvoorherbeginners. Al schenkt u tien cent of tien euro, het duurt tien seconden met een handige QR-code.

MEER WETEN? Onze geraadpleegde en geciteerde bronnen: De Maesschalck, E. (2015). Oranje tegen Spanje / druk 1: eenheid en scheiding van de Nederlanden onder de Habsburgers (1500-1648). Standaard Uitgeverij. Antwerpen. Panhuysen, L. H. M. & Van Stipriaan, R. (2018). Ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog. Querido. Amsterdam. Thomas, W. (2004). De val van het nieuwe Troje : het beleg van Oostende 1601-1604. Davidsfonds. Leuven. Piceu, T. Een Troje aan de Noordzee. In: Beyen, M. (2018). Wereldgeschiedenis van Vlaanderen. Polis. Antwerpen.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Geschiedenis voor herbeginners

PODCAST - Jonas, Filip, Benjamin en Laurent duiken als gepassioneerde geschiedenisliefhebbers diep in het verleden, om het heden te begrijpen. Deze historische podcast - over oude beschavingen, recente wereldconflicten en alles daartussenin - serveert met veel enthousiasme heldere verhalen en kritische inzichten op maat van iedereen die geschiedenis wil (her)ontdekken. Geen debat te complex, geen huisje te heilig. Volg de reeks ook op Facebook en Instagram.

Wil je adverteren in deze podcast? Neem contact op met [email protected]

  • Aantal afleveringen: 98
  • Laatste aflevering: 2024-06-04
  • Geschiedenis

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen