92. "Het was een bom die ontplofte in de rechtszaal": verslag van twee verbijsterende processen

92. "Het was een bom die ontplofte in de rechtszaal": verslag van twee verbijsterende processen

De Stemmen van Assisen · 2023-03-17

Het was een onwaarschijnlijke week in de Belgische rechtszalen. Op het proces-Reuzegom viel de mama van Sanda Dia een van de Reuzegommers in de armen. Op het proces van de Kotmoord bekende beschuldigde Mohamed Musawi op de allerlaatste dag, en liet hij zijn eigen advocaten stomverbaasd achter. Pieter Huyberechts en Cedric Lagast praten ons bij over twee zeer emotionele processen. "Dit zie je echt heel zelden in een rechtszaal." 

Productie Nieuwsblad Podcasts | Stemmen Pieter Huyberechts, Cedric Lagast en Bert Heyvaert | Fragmenten Celina Cazzetta | Montage Benjamin Hertoghs & House of Media | Eindredactie Lander Loots & Rune Smets 

De Stemmen van Assisen

Was het moord? Of was het een ongeluk? En is de beschuldigde op dat bankje wel écht schuldig? Pieter Huyberechts, Marc Klifman en Cedric Lagast, misdaadreporters bij het Nieuwsblad, nemen je mee naar het hof van assisen. Bij de start van een proces duiken ze in het dossier, reconstrueren ze het onderzoek en leggen ze het verhaal van de beschuldigde op de rooster. Afspraak bij de start van elke spraakmakende zaak, op je favoriete podcastkanaal.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen