26/05 | Overheid verbergt informatie voor burgers en bedrijven | Hoe gevaarlijk is het schuldenplafond in de VS voor ons? | Piano's Maene wordt grootste van Europa

26/05 | Overheid verbergt informatie voor burgers en bedrijven | Hoe gevaarlijk is het schuldenplafond in de VS voor ons? | Piano's Maene wordt grootste van Europa

De 7 · 2023-05-26

Wat zit er in De 7 vandaag?
De overheid verbergt vaak informatie voor burgers en bedrijven, terwijl die daar wel recht op hebben. En wat blijkt? Wel... de aanhouder wint.
Er hangt nog altijd een schaduw over de VS. Wat als ze daar straks hun schuldenplafond niet verhogen en wanbetaler worden? Het kan ook ons hard raken. Onze marktenspecialist legt uit.
En het grootste pianobedrijf van België wordt nu het grootste van Europa. We praten met de CEO.

Genoten van De 7?
Check dan onze nieuwste podcastreeks 'Wat dit land nodig heeft'
In vijf afleveringen neemt host Bert Rymen je mee naar de op zoektocht naar de oplossingen die dit land nodig heeft om er weer te staan. Of het nu gaat over werk, onderwijs of gezondheidszorg, het komt allemaal aan bod.
Luister nu naar de derde aflevering over onderwijs. De gasten daarin zijn directeur Joke Knockaert die van haar technische school in Zeebrugge de eerste Vlaamse havenschool maakte.
En ook Kande Kazadi is erbij. Die is partner bij adviesbureau Bain & Company, maar ook gepassioneerd door onderwijs en gelijke kansen, als lid van De Vrijdaggroep en bestuurder bij ToekomstATELIERdelAvenir in Brussel.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

De 7

Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de 7 punten die u moet weten om uw dag met voorsprong te starten. Onze blik op de zaken, met host Bert Rymen.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen